Stolní hokejisté v Polsku úspěšní

V út 9. října 2018 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - jednotlivci, Mezinárodní turnaje.

Na šest desítek polských a českých hráčů a hráček billiard-hockeye šprtce se utkalo při mezinárodním mistrovství Polska – Polish Open v Czyzowicích. Zvítězil Jan Kubečka (Šprtmejkři Ostrava) před břeclavskou dvojicí Simonem Kaňou a Jaromírem Skokanem. Nejlepším polským účastníkem byl na pátém místě Robert Betkowski. Zkušený Jakub Hasil (SVČ Most) obsadil šesté místo. Jan Matuščín byl šestnáctý, jeho otec Jozef Matuščín (oba BHC StarColor Most) obsadil třicáté čtvrté místo. Pavle Mišíkové (BHC Most) těsně uniklo vítězství v kategorii žen, v celkovém pořadí turnaje jí patřila dvacátá sedmá příčka. Polish Open bylo závěrečným turnajem letošní WTHA Tour a její konečné výsledky jsou pro mostecké zástupce velmi příjemné. Ve třech ze čtyř vypsaných kategorií vybojovali prvenství právě mostečtí hráči.

Kromě členů BHC Most dlouhou cestu za šprtcem tentokrát absolvovali také hráči KSH ZŠ Meziboří. V turnaji jednotlivců Polish Open se umístili se shodnou bilancí dvou výher, jedné remízy a tří proher za sebou od třícátého šestého do třicátého devátého místa v pořadí Jan Chládek Jun., Martin Dvořák Jun., Lukáš Kaprhál a David Klíma.

Ve stejné sestavě nastoupili mezibořští také do mezinárodního finále Ligy škol – Schools Challenger. A po výhře nad týmem Szkola Podstawowa Czyzowice 3:0 a remíze s CVČ Legato Kohoutovice 1:1 se radovali z celkového vítězství ve Schools Challenger. Z pomyslného trůnu sesadili mezibořští právě družstvo Kohoutovic.

Soutěže pokračují již tento pátek v SVČ Most akcí 24 hodin stolního hokeje. Kromě šprtce se bude hrát i táhlový hokej Chemoplast a air-hockey.

Medailové pořadí WTHA Tour 2018 – billiard-hockey šprtec

  • MASTERS/OPEN – 1. Jan Kubečka (Šprtmejkři Ostrava), 2. Petr Honsa (WIP Reklama Dobrá Voda), 3. Simon Kaňa (Gunners Břeclav)

  • MUŽI – 1. Jakub Hasil (SVČ Most), 2. Jan Kubečka (Šprtmejkři Ostrava), 3. Egoitz Campo (Bilbao, Baskicko/Španělsko)

  • ŽENY – 1. Pavla Mišíková (BHC Most), 2. Lola Olah (Ujszasz, Maďarsko), 3. Veronika Grabinská (Šprtmejkři Ostrava)

  • JUNIOŘI – 1. Jan Matuščín (BHC StarColor Most), 2. Jan Kubečka (Šprtmejkři Ostrava), 3. Darlyn Mendoza (Bilbao, Baskicko/Španělsko)

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.