Ze Švédska dvě třetí místa

V čt 16. srpna 2012 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Mezinárodní turnaje.

Blížící se začátek podzimní části sezóny stolního hokeje již několik let signalizuje mezinárodní podnik Scandinavian Open v jihošvédském Lundu a jemu přidružené turnaje. Ve Švédsku se billiard-hockey šprtec hraje soutěžně již dvacet let a toto výročí připomněli pořadatelé mj. použitím původního názvu turnaje Öresund Cup, odkazujícího na jméno průlivu mezi Švédskem a Dánskem.

V hlavním šprtcovém turnaji Öresund Cup/Scandinavian Open měla Česká republika letos zastoupení pouze v podobě čtveřice hráčů druholigového SHL StarColor Litvínov. Původně ohlášený mistrovský tým BHC Dragons Brno měl cestou výrazné technické potíže, soutěž jednotlivců nestihl a dorazil až na finálový turnaj Poháru mistrů evropských zemí. Z litvínovské čtveřice si nejlépe vedl kapitán Michal Justra, který po loňském druhém místě skončil tentokrát šestý. O jednu příčku za ním byl další zkušený hráč Jakub Hasil. Z litvínovských juniorů byl tentokrát lepší Tomáš Sýkora, který obsadil dvanácté místo. Matěj Šanoba po slabším úvodu skončil sedmnáctý. I přes absenci hráčů české špičky nebylo domácím dopřáno na výročním turnaji vítězství. Nepropustná defenziva a hodně neatraktivní hra přinesla úspěch dánskému reprezentantovi Mikkelu Sandovi.

V turnaji nižší kategorie Challenger Scanian Open, který je pojmenován podle jihošvédského regionu Skane, přidal litvínovský Michal Justra třetí místo. Vítězem se stal mostecký odchovanec, který ale nyní hájí švédské klubové i národní barvy, Ondřej Taldík. BHC Dragons Brno v PMEZ porazil postupně dánský DBHF, polský Moby Dick Wodzislaw Ślaski i domácí Lund BHC a vybojoval páté vítězství v této soutěži.

Kromě billiard-hockeye šprtce byly na programu soutěže ve dvou dalších typech stolního hokeje. Táhlový hokej se stal kořistí veterána Stena Svenssona, který k bojům v různých stolních hokejích nastupuje již čtyřicet let. Z mosteckých byl nejlepší na pátém místě Matěj Šanoba. K turnaji v air-hockeyi se hráči přesunuli z Lundu do nedalekého Malmö. Premiérový švédský air-hockeyový turnaj pod hlavičkou WTHA ovládl Rafal Muskala z Wodzislawi. Matěj Šanoba vybojoval třetí místo.

Kompletní výsledky soutěží jsou k dispozici na webu WTHA. Na zajištění cesty juniorů z Mostecka na sever Evropy se finančně podílel Ústecký kraj.

Po mezinárodních turnajích začnou stolním hokejistům brzy všední starosti. K úvodnímu podniku podzimní části jednou hráči a hráčky billiard-hockeye šprtce již ve středu 29.srpna do Chomutova.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.