Z Petrohradu bronz, v Říčanech vítězství

V pá 31. května 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - jednotlivci, Mezinárodní turnaje.

Soutěžně i nesoutěžně se prezentovali v minulém týdnu mostečtí stolní hokejisté. Billiard-hockey club Most představil šprtec a svou činnost veřejnosti při Dětském dnu společnosti StarColor, která je dlouholetým partnerem klubu.

Na již tradiční mezinárodní turnaj Russia Open cestoval Jakub Hasil a v metropoli na Něvě se mu dařilo. Ve své hlavní disciplíně billiard-hockeyi šprtci dosáhl bilance pět výher – jedna prohra a obsadil třetí příčku. Vítězem se stal Jiří Nakládal z družstva BHC Dragons Brno. Češi, kteří přijeli především kvůli šprtci, se podle předpokladů prosadili na přední příčky. Nejlepší z místních byl na šestém místě Roman Tomašpol. Vítězství v týmovém Poháru WTHA vybojovali brněnští Dragoni.

V táhlovém hokeji Chemoplast a v air-hockeyi naopak slavili domácí. Ani v těchto disciplínách Hasil nijak nepropadl. V air-hockeyi vypadl ve čtvrtfinále s vítězným Varginem a s bilancí 2-0-2 obsadil osmé místo. V táhlovém hokeji Chemoplast si pak za tři výhry a jednu prohru odnesl další bronz. Vyhrál junior Stěpanov.

Mostecký hráč je navíc rekordmanem petrohradského turnaje. Od roku 2005, kdy se turnaj hrál poprvé, startoval ve všech ročnících a všech disciplínách. Kompletním zápisem se kromě něj nemůže pochlubit nikdo ze zahraničních ani domácích hráčů.

Hrálo se i v České republice. V Říčanech na šprtcovém turnaji místní úrovně kategorie Expres startovali i tři mostečtí a splnili své role favoritů. Zvítězil Ondřej Frýba (BHC AB STAIN Most) před Jakubem Novotným (Old Friends Most). Při shodné bilanci 3-2-0 ve prospěch Frýby rozhodla pomocná kritéria.

Následující týden bude patřit soutěžím družstev billiard-hockeye šprtce. BHC AB STAIN Most přivítá ve své klubovně na 18.ZŠ Most v dalším kole 1.ligy SHL SDS Exmost Brno a SHL WIP Reklama Dobrá Voda. Soupeři jsou tentokrát velcí favorité a jakýkoli bodový zisk mosteckých by byl obrovským překvapením. Na stejném místě se bude hrát i liga třetí.

Výsledky Russia Open budou publikovány na webu WTHA, říčanské pak na webu Unie HSH.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.