V Mostě vítězem Marek Těšitel, Justra ve finále Masters neuspěl

V út 25. ledna 2022 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva, Domácí soutěže - jednotlivci.

Poprvé v kalendářním roce 2022 se utkali hráči a hráčky billiard-hockeye. Ve Středisku volného času v Mostě se konal turnaj regionální úrovně Expres o Pohár StarColor. Zvítězil v něm Marek Těšitel, druhé místo obsadil překvapivě ale zaslouženě Ladislav Turinek a třetí byl Matyáš Vaníček (všichni BHC StarColor Most). Po změně věkové hranice mezi sezónami se na prvních místech kategorií objevila nová jména. Mezi staršími žáky byl nejlepší Tomáš Kodýtek (SVČ Most), mezi žáky mladšími Petr Pečarka (Černí Tygři 3.ZŠ Most) a v kategorii žen a dívek Ema Vojtulovičová (Netopýři Most).

Michal Justra (BHC StarColor Most) startoval v Brně na prestižním turnaji Fair Masters TOP8 pro nejlepších osm hráčů předchozí sezóny. Turnaj s tradicí od roku 1986 byl obnoven po desetileté přestávce a před Justrou si jej zahráli zatím jen dva mostečtí hráči, Jakub Hasil a Tomáš Fleišman. Justrovi se ale v Brně nedařilo a v těžké konkurenci obsadil poslední osmou příčku. Zvítězil Patrik Juchelka (SHL Brno).

A zklamaný byl nejen z výsledku turnaje, ale i z následujícího jednání Rady zástupců Českého svazu billiard-hockeye. „Už prosincová valná hromada nastavila, za mě poměrně neuváženě, podmínky, které nám letos neumožní hrát první ligu, ale také třeba postavit juniorku do ligy druhé. V rozporu s řády také stanovila pořadatele republikových turnajů,“ říká vedoucí BHC Most. „Teď navíc Rada zástupců schválila takový rozpis soutěží, že naše dva druholigové týmy čeká mnohem náročnější sezóna, než kterýkoli tým v první lize. Sezónu ustojíme, máme širokou základnu, ale na některé výkonnostní cíle musíme letos rezignovat,“ říká smířlivě zkušený mostecký hráč a funkcionář.

Oba mostecké druholigové týmy pojedou na Vysočinu či jižní Moravu pětkrát, v Mostě se bude hrát jen jednou. Třikrát stejným směrem vyrazí mostečtí hráči i na celostátní turnaje jednotlivců, mistrovství ČR proběhne v Mutěnicích, Českomoravský pohár v Břeclavi. První z mnoha dlouhých letošních cest čeká mostecké hráče 12. února, kdy jedou do Břeclavi na turnaj jednotlivců nejvyšší kategorie ČP36.

Aktualizace 4. února 2022: Po odstoupení Žďáru nad Sázavou ze 2. ligy upravila Rada zástupců ČSBH rozlosování. Nový rozpis druhé ligy je k mosteckým týmům výrazně přívětivější než původní. Dvakrát se představí na domácích stolech, jedou v Boskovicích a jednou v Brně.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.