Mostecký Stanley Cup patří Winnipegu

V ne 20. května 2012 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality.

Desátý ročník Mostecké NHL je za námi. Jubilejní sezónu ukončil nový model play-off, které se kompletně odehrálo v jediný den, přičemž jednotlivé série se rozhodovaly jen na tři vítězné zápasy. Hned úvodní čtvrtfinále bylo pohromou favoritů. New York Rangers vypadli bez boje; jejich kouč Tomáš Fleišman totiž neodehrál osobně se svým týmem potřebný počet zápasů základní části. Semifinále tak spadlo do klína Philadelphii Michala Justry. Vítěz základní části Washington kouče Zdeňka Bednáře sice v prvním zápase Coloradu nastřílel osm branek. Pak ale zkušený stratég Ondřej Černý, který loni dovedl Colorado nečekaně až k zisku Stanley Cupu, našel recept na suveréna sezóny. Obhájce, který ještě začátkem května neměl jisté play-off, postoupil poměrem 3:1. Ve druhé větvy pavouka se šlo v obou případech do pátého zápasu. Senátoři z Ottawy vedení Danielem Píchou zaskočili druhý tým tabulky Vancouver Canucks Kamila Blažka a vydřeli semifinále. Jediným celkem prvním čtyřky, který potvrdil svou pozici postupem, se stal Winnipeg Jakuba Hasila. Jednoduché to ale proti dobře hrajícími Detroitu Dalibora Frýby vůbec neměl. Ve čtvrtém zápase Winnipeg unikl o vlas vyřazení, když v prodloužení dokonal obrat z třígólové ztráty. Pátý zápas rozhodl dvacet sekund před koncem.

Další pětizápasovou bitvou bylo semifinále mezi Philadelphií a Coloradem. Rozhodující duel navíc dospěl do prodloužení. Ve čtvrtfinále odpočívající Philadephia měla v posledním duelu série více sil, otočila průběh utkání z 1:3 na konečných 4:3pp a slavila postup do finále. Rychlý průběh měla naopak série Winnipeg – Ottawa. V klidu hrající Winnipeg si se svým soupeřem poradil ve třech zápasech. Na kouči Ottawy, jehož výkony stále ještě poněkud ovlivňuje zdravotní indispozice, byla v semifinále hodně znát předchozí náročná série. Zvláští průběh mělo finále. Po pěti výhrách v řadě si slabou chvíli vybral Winnipeg a na úvod prohrál vysoko 0:7. V druhém zápase střelce soupeře naopak neuhlídala Philadelphia a po výsledku 8:4 bylo srovnáno. Teprve poté začala očekávaná přetahovaná. Třetí i čtvrtý zápas urval v prodloužení Winnipeg. Hned premiérová sezóna přinesla Tryskáčům zisk Stanley Cupu. Pro jejich kouče je v Mostecké NHL celkově již čtvrtým, předchozí tři získal se San Jose Sharks. Kromě Stanley Cupu se v závěrečný den předávaly i další trofeje. Washington k zisku President´s Trophy přidal i dvě individuální trofeje (Hannan-střelec, Ovečkin-užitečnost) a jednu další týmovou (slušnost). Nejlepší útok měli New York Rangers, obranu Philadelphia. O cenu pro nejlepšího brankáře se dělí Philadelphia (Leighton) a Detroit (Howard). Tým Reading Royals kouče Ondřeje Müllera obhájil Calder Cup pro vítěze Farmářské soutěže.

Až do konce září vystřídá Mosteckou NHL tréninková Letní liga. Přihlášky do Mostecké NHL 2012/2013 se podávají do konce června 2012!

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.