Justra osmý na Polish Open ve šprtci

V út 19. června 2012 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - jednotlivci, Mezinárodní turnaje.

Pouhé tři týdny po mistrovství světa vyrazili stolní hokejisté opět do Polska. V Czyzowicích se konalo Polish Open v billiard-hockeyi šprtci a díky účasti více než stovky hráčů a hráček z pěti zemí byly v sázce vysoké body do WTHA Tour i do Českého poháru. WTHA navíc tento turnaj zvolila jako testovací pro švýcarský hrací systém, který by do budoucna mohl nahradit osvědčený, ale při početné účasti poněkud zdlouhavý „pavouk s opravou“. S nástrahami ve šprtci zatím neobvyklého hracího systému se nejlépe vypořádal uherčický Libor Předešlý. Po medailovém umístění sahal i litvínovský Michal Justra. V posledním kole potřeboval nutně vyhrát, získal ale jen bod a s bilancí čtyř výher, tří remíz a žádné porážky obsadil osmé místo. Vysoké bodové ohodnocení získal za patnácté místo i jeho oddílový spoluhráč Jakub Hasil. Jiří Struhovský a Tomáš Baloun z 8.ZŠ Most obsadili šestadvacáté, resp. sedmadvacáté místo. Po slibném úvodu srazil slabší závěr Zdeňka Bednáře na začátek čtvrté desítky výsledkové listiny.

Družstvo 8.ZŠ Most čekala po odchodu opor nelehká obhajoba vítězství ve Schools Challenger, mezinárodním finále Ligy škol. Na úvod finálového turnaje sice mostečtí porazili Flotu Mlodych Kedzierzyn-Kozle 2:0, pak ale přišla vysoká prohra 0:3 s Bohunicemi, která prakticky znamenala konec nadějí na obhajobu. Po další porážce s Wodzislawí navíc mostecký tým neměl plně ve svých rukách ani boj o další medaile. V závěrečném utkání 8.ZŠ Most udolala domácí Czyzowice a také díky výsledku souběžně hraného zápasu těsně získala bronz.

Medailovou radost přinesl hráčům z Mostecka chemoplastový turnaj, který byl rovněž součástí víkendového programu. Při neúčasti bohumínského Vachtarčíka a dalších hráčů špičky potvrdil roli jednoznačného favorita senický junior Marek Vrablic. Hned za ním stříbrnou trofej získal mezibořský Zdeněk Bednář.

Další mezinárodní podnik čeká stolní hokejisty v srpnu. Dvacátý ročník Scandinavian Open proběhne na tradičním místě v Lundu. Výroční turnaj se bude hrát pod historicky původním názvem Öresund Cup.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.