Z Peček s jedním bodem

V ne 10. června 2012 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva, Domácí soutěže - jednotlivci.

Boje o světové tituly vyměnili stolní hokejisté rychle za všednější soutěžní starosti. Nejvyšší soutěž družstev billiard-hockeye šprtce pokračovala pátým kolem a tým BHC AB STAIN Most v něm zajížděl do Peček. Na stolech prvoligového nováčka měl pro mostecké velký význam především zápas proti domácím. Tři směny se oba celky přetahovaly o každý bod. Ve čtvrté směně se Pečky ujaly vysokého vedení 7:3 a zdálo se být rozhodnuto. Závěrečnou směnu ale na výbornou naopak zvládl Most a srovnal na konečných 7:7. Každoročně na titul aspirující Dobrá Voda dohání hodně špatný ligový start a tentokrát to odnesly Pečky a bohužel i Most. Dobrovodský celek utkání prakticky rozhodl již po třech směnách, kdy vedl 11:2. Mosteckým se podařilo v závěru alespoň zkorigovat skóre na 8:13. Po pátém kole není v první lize už bez porážky žádný tým. Jako poslední našli přemožitele ostravští Šprtmejkři. Okruh kandidátů na titul je letos nezvykle široký. Na podzim se hrají jen dvě kola a mistrovský sen může přes letní přestávku snít hned pět celků.

Ve 2.lize měl tentokrát volno Litvínov a ušetřil se tak dlouhé cesty na jih Čech. Pořadatelem čtvrtého kola byl totiž Boršov nad Vltavou a pro body zamířili Old Friends Most a Lišáci Most. Toto kolo bohužel nebylo ozdobou ligy a o některých zápasech se rozhodovalo u zeleného stolu. Old Friends Most získali do tabulky sedm bodů a směřují za postupem do Druholigového poháru, Lišáci si připsali body čtyři.

V Českém poháru jednotlivců byli v programu dva turnaje nejnižší kategorie Expres a oba se stali kořistí hráčů Old Friends Most. V Janově vyhrál Milan Šulc, nejlepším místním byl Martin Sinu, kategorii žáků vyhrál Nick Sinu. Na 15.základní škole v Mostě zvítězil Petr Henych, který se šprtcem začínal před třinácti lety právě v žákovském kroužku 15.ZŠ. Jeho následovníci ze současného oddílu BHC 15.ZŠ Most slavili při domácím turnaji prvenství v jednotlivých kategoriích. Trofeje si odnesli David Žilka (st.žáci), Daniela Uherová (dívky) a Tomáš Ferkl (ml.žáci).

Blíží se sice letní soutěžní přestávka, ovšem tento týden bude pro stolní hokejisty z Mostecka opět hodně náročný. Ve čtvrtek se hraje na 15.ZŠ Most turnaj v táhlovém hokeji Chemoplast. V pátek pak odjíždí jedenáctičlenná výprava do polských Czyzowic na Polish Open v billiard-hockeyi šprtci i v Chemoplastu. 8.ZŠ Most zde bude také obhajovat vítězství ve šprtcovém Schools Challenger.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.