Divoké ligové výsledky, překvapení i na turnaji v Marienbergu

V út 2. října 2012 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva, Domácí soutěže - jednotlivci, Mezinárodní turnaje.

V šestém kole nejvyšší soutěže družstev v billiard-hockeyi šprtci cestoval BHC AB STAIN Most do Brna, kde se utkal se dvěma kandidáty na medaile. Mostečtí podali proti silným soupeřům sympatický výkon, na body ale nedosáhli. Ostravským Šprtmejkrům podlehli 5:8 a SHL Exmost Brno 6:11. Jejich soupeři se rozešli smírně 7:7. Několik překvapení se událo v dalších trojutkáních. Osminásobný mistr republiky z Dobré Vody u Č.Budějovic letos pravděpodobně další titul nezíská. Do oblasti teorie jej posunula prohra dobrovodských s Doudeen Teamem. Zaváhali i brněnští Dragons. V pozici dvojnásobných obhájců podlehli Boskovicím. Mostečtí, kterým v posledním kole půjde jen o konečné osmé až desáté místo, budou na dálku sledovat ostrý boj o ligový trůn. Na tři medailové pozice je stále ještě šest vážných kandidátů.

Divoké výsledky přineslo i páté kolo druhé ligy. Pečecké béčko do Mostu nedorazilo, prohrálo všechny zápasy kontumačně a čeká jej pokuta. Old Friends Most v roli domácích výrazně zaváhali, když podlehli 1:5 Litvínovu a 2:7 Boršovu n.V. Jen malou náplastí pak byla výhra nad mosteckými Lišáky 5:3. Lišáci sice porazili Litvínov 2:1, Boršovu ale podlehli poměrem -1:7. Připsali si smutný primát záporného zisku bodů. Výsledkovou houpačku doplnil Litvínov remízou 4:4 s lídrem tabulky z Boršova.

A zajímavé věci se děly i v Marienbergu při druhém ročníku Česko-saské ligy. Turnaj, který byl zařazen jako Expres do Českého poháru a zároveň jako Challenger do WTHA Tour, ovládl favorizovaný Petr Henych z Old Friends Most. Opravdovou senzací bylo ale druhé místo osmiletého Šimona Jandečky (BHC 15.ZŠ Most). Ten si pochopitelně odnesl i pohár pro nejlepšího mladšího žáka. Třetí příčku pak vybojoval spoluhráč vítěze Lukáš Fedič. Pátý Max Roscher, nejlepší z domácích, získal pohár pro vítěze kategorie starší žáci. V příštím týdnu čeká mostecké hráče dlouhá cesta do Senice na čtvrtý ročník Slovakia Open.

Kompletní výsledky soutěží sledujte na webu Unie hráčů stolního hokeje.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.