BHC AB STAIN Most v 1.lize předposlední

V so 27. října 2012 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva, Domácí soutěže - jednotlivci.

Hodně nešťastně zakončili mostečtí billiard-hockeyisté prvoligovou sezónu. V domácích zápasech s tabulkovými sousedy z Uherčic a Prahy nedotáhli ani v jednom případě slibně rozehrané utkání a v nejvyšší soutěži končí na předposlední desáté příčce. BHC AB STAIN Most si v zápase proti uherčickým Bizonům udržoval mírný náskok a před závěrečnou směnou vedl 8:5. Poslední směnu ale prohrál 0:5 a celkově podlehl 8:10. Nepohodu ze ztraceného zápasu si mostečtí přenesli i do utkání s Prague NHL. Po třech kolech vyrovnané skóre strhli Pražané v závěru na svou stranu a zvítězili poměrně výrazně 13:8. Z medailové zápletky vyšli vítězně ostravští Šprtmejkři, kteří slaví premiérový titul, před SHL SDS Exmost Brno a Doudeen Teamem.

Závěrečné kolo se hrálo i v druhé lize. Zatímco většina týmů měla v podstatě již své jisté, Litvínov mohl ještě při souhře okolností pomýšlet na závěrečný finiš v boji o postup do finále Druholigového poháru. Zprvu jen teoretická úvaha se začala prakticky naplňovat poté, co Litvínov postupně porazil oba mostecké celky Old Friends a Lišáky shodně 5:3, ESH Praha 4:3 a remizoval s lídrem z Boršova 4:4. Litvínovští pak ještě vyhráli souboj na dálku s celky moravské skupiny a jako poslední vybojovali účast ve finále Druholigového poháru. Již dříve si postup zajistil Boršov nad Vltavou, společně s Old Friends Most. Na Moravě postupují THE Orel Bohunice a Orel Královo Pole. Lišáci Most zakončili sezónu v hlubokém útlumu čtyřmi porážkami. Ve třetí lize se hrálo tentokrát jenom dvojutkání mezi BHC 18.ZŠ Most a BHC 15.ZŠ Most. Zkušenější hráči 15.ZŠ dvakrát vysoko zvítězili a poskočili na druhé místo tabulky za Meziboří.

Již jen dva týdny bude možné bodovat v Českém poháru jednotlivců. Mezibořský StarColor Cup nesl ale pouze označení Expres a v celkovém pořadí poháru nebudou mít jeho výsledky velký význam. Tomu odpovídalo i složení účastníků. Čtveřice přítomných druholigových hráčů obsadila podle předpokladů přední příčky. Zvítězil Petr Henych z Old Friends Most. Čtvrtý Tomáš Sýkora (SHL StarColor Litvínov) si odnesl cenu pro nejlepšího staršího žáka. Pohár pro nejlepšího mladšího žáka získal Roman Potůček (BHC 15.ZŠ Most) a v kategorii žen zvítězila Jana Šrůmová (KSH ZŠ Meziboří).

Kompletní výsledky soutěží jsou po zpracování zveřejňovány na webu Unie HSH.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.