Mistrovství ČR: dva tituly pro BHC Most

V út 27. listopadu 2012 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva, Domácí soutěže - jednotlivci.

V rytmu kvapíku probíhá konec kalendářního roku pro hráče a hráčky stolního hokeje. Po čtyřiatřicáté se hrálo o republikové tituly v billiard-hockeyi šprtci a po několika letech nemuseli mostečtí a litvínovští cestovat daleko. Zlatým místem konání byl pro ně Hotel Olympik Tristar v Praze. Své dosavadní výkony konečně i na vrcholné akci potvrdil Ondřej Müller a stal se juniorským mistrem republiky. Titul do sbírky BHC Most přidal také mezi mladšími žáky Vojtěch Jandečka. O nádherném výsledku, který BHC Most katapultoval na dělené první místo v hodnocení klubů, rozhodovaly samozřejmě i maličkosti a trocha štěstí. To naopak chybělo čtvrtému Purketovi a pátým Šanobovi a Sýkorovi. Z trojice zástupců BHC Most v silně obsazené kategorii muži byl nejlepší na čtrnáctém místě Tomáš Fleišman. Petr Henych z konkurenčního Old Friends Most kvůli zranění nakonec na šampionátu nestartoval.

Bez přestávky, ihned po MČR, začala nová sezóna Českého poháru v billiard-hockeyi šprtci. Pohár města Mostu se již tradičně odehrál v tělocvičně 15.ZŠ Most a přilákal početnou skupinu účastníků i přesto, že hráči některých klubů dali po mistrovství přednost volnému dni. Vítězství si do Brna odvezl Jaromír Procházka, následován mosteckými Gadžorem a Fleišmanem. Také trofej v kategorii žen putuje díky Nikole Velebové do Brna. Nejlepším starším žákem byl Tomáš Sýkora (SHL StarColor Litvínov) a pohár za mladší žáky zůstal pořádající BHC 15.ZŠ Most. Vyhrál jej Šimon Jandečka, který o jedinou příčku předčil svého bratra a úřadujícího mistra republiky Vojtěcha této kategorie.

Jestliže dospělí hráči touží po týmovém úspěchu v 1.lize, pro žáky je podobným cílem Liga škol. Čtrnáctý ročník má zatím v programu místní kola, ale už teď přináší nádherné souboje. Ve finále Mosteckého kola se utkali favorité 8.ZŠ Most „A“ a 10.ZŠ Most „A“. Tým 8.ZŠ Most (Šlégr, Baloun, Reisig, Struhovský) byl o něco lepší a postupuje dále z prvního místa. Domácí prostředí proměnily v postup ze třetího a čtvrtého místa rovněž obě družstva 15.ZŠ Most.

Po zpracování budou výsledky MČR a Poháru města Mostu publikovány na webu Unie HSH, výsledky místního kola Ligy škol pak na webu BHC Most v sekci soutěže. Podívejde se také na fotky z Ligy škol, z Poháru města Mostu a z MČR.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.