Litvínov ve finále neuspěl

V so 24. listopadu 2012 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva.

Druholigovou sezónu zakončil billiard-hockeyový tým SHL StarColor Litvínov v Brně finálovým turnajem o Druholigový pohár. Do závěrečného finále se litvínovští probojovali vůbec poprvé v historii oddílu a nedostatek zkušeností byl hodně znát, zejména v koncovkách vyrovnaných zápasů. Po třech těsných prohrách a jedné remíze obsadil Litvínov ve finále páté místo. Jediný bodový zisk tým zaznamenal s vítězným Boršovem nad Vltavou. I přes neúspěch ve finále dopadla sezóna Litvínova jednoznačně pozitivně. Z letošních výkonů mladého týmu Litvínova mohou míst radost i v prvoligovém BHC AB STAIN Most, protože litvínovští jsou „B“ týmem mosteckého družstva a v Litvínově tak vyrůstají možné posily pro nejvyšší soutěž. Ambiciózní celek Old Friends Most, který se rovněž kvalifikoval do Druholigového poháru a byl jedním z adeptů vítězství, do Brna nakonec vůbec neodcestoval. Tím mj. odsoudil do oblasti teorie i sen, že si v příštím roce zahraje 1.ligu.

Trochu ve stínu Druholigového poháru se hrálo závěrečné kolo mostecké skupiny 3.ligy a litvínovské místní kolo Ligy škol. Do finálového turnaje o Severočeský třetiligový pohár se probojovala čtveřice KSH ZŠ Meziboří, BHC 15.ZŠ Most, BHC 4.ZŠ Most a Klub dětí Most. Za branami finále zůstala překvapivě Plzeň. Třetí liga nemá pevné rozlosování a výsledek sezóny tak závisí i na aktivitě jednotlivých družstev. Hendikepy smaže až prosincové finále. V janovské základní škole začal nový ročník Ligy škol. Vítězem místního kola se poprvé stal „A“ tým SSZŠ Litvínov. Postup do oblastního čtvrtfinále vybojovala také „áčka“ Meziboří a Janova.

Výsledky 2. a 3.ligy si můžete prohlédnout na webu Unie hráčů stolního hokeje. Výsledky a statistiky litvínovského místního kola Ligy škol jsou ke stažení v sekci soutěže.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.