Pohár Celio, a.s. pro boskovického Davida

V st 20. února 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - jednotlivci.

Český pohár v billiard-hockeyi šprtci 2013 sice začal již poslední listopadovou neděli a od té doby se odehrály v různých místech republiky téměř dvě desítky turnajů, opravdový boj o postup na mistrovství republiky odstartoval teprve v půlce února. Pod názvem Pohár Celio, a.s. se totiž na 15.základní škole v Mostě uskutečnil první ze čtyř letošních podniků nejvyšší kategorie ČP36. Představila se více než stovka startujících a do Mostu zamířila většina z těch, jejichž cílem či snem je letošní MČR. Chyběli jen členové nejvzdálenějších klubů, především ostravských Šprtmejkrů a uherčických Bizonů. Systém Českého poháru totiž započítává ze čtyř turnajů nejvyšší kategorie jen tři nejlepší výsledky, což účastníkům v podstatě umožňuje jeden z velkých turnajů zcela vynechat.

Na stupně vítězů se v Mostě prosadili zástupci silných jihomoravských prvoligových oddílů v pořadí Jakub David (BHK Orel Boskovice), Jaromír Procházka (SHL SDS Exmost Brno) a Miroslav Škorpík (BHC Dragons Brno). Zahanbit se nedali ani mostečtí, především díky výkonům hráčů prvoligového BHC AB STAIN Most i konkurenčního druholigového celku Old Friends Most. Za celkové čtvrté místo si pohár pro nejlepšího juniora odnesl Ondřej Müller (BHC AB STAIN Most) a v první desítce se umístili i dva jeho oddíloví spoluhráči, šestý Blažek a sedmý Fleišman. Na deváté příčce skončil lídr Old Friends Petr Henych. Roman Reisig ze stejného týmu získal trofej pro nejlepšího staršího žáka. Kategorii žen vyhrála Petra Mátlová (BHC Radošovice) a nejlepším mladším žákem turnaje byl Ondřej Tichý (FS Sokol Stochov-Pečky). Kompletní výsledky a fotky z turnaje si můžete prohlédnout na webu Unie hráčů stolního hokeje.

Další z velkých turnajů čeká billiard-hockeyisty v polovině května v Dobré Vodě u Českých Budějovic. V aktuálním programu příštího týdne je naopak turnaj nejnižší kategorie Expres v Praze a především české semifinále Ligy škol.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.