1.liga billiard-hockeye: z Boskovic se čtyřmi body

V čt 21. března 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva.

Povzbuzeni vítězstvím nad mistrovskou Ostravou a zároveň varováni vysokou prohrou s brněnskými Dragony odjížděli mostečtí stolní hokejisté do Boskovic k druhému kolu 1.ligy družstev billiard-hockeye šprtce. BHC AB STAIN Most se zde nejprve utkal se Žďárem nad Sázavou. Proti bojovnému soupeři bylo skóre dlouho vyrovnané a roli favorita mostečtí potvrdili definitivně až v závěrečné směně. Vítězství se nerodilo lehce, ale po výsledku 13:10 získal BHC AB STAIN Most důležité dva body. V druhém utkání se role obrátily a favoritem byly domácí Boskovice. Loni do posledního kola bojovaly o titul, smolně skončily čtvrté, a dvěma výhrami začaly i letošní ročník. Mostecký tým ovšem držel domácí na vyrovnaném skóre, bodoval hlavně přes třetí až pátý stůl soupeře, a ve třetí směně se dostal do těsného vedení. V závěrečných dvou směnách navíc Most částečně eliminoval i leadery Boskovic Ferugu a Davida a zvítězil 12:7. Po čtyřbodovém importu se mostečtí octli na třetím místě průběžné tabulky 1.ligy. Třetí kolo čeká BHC AB STAIN Most na konci dubna. Ve Stochově změří síly s nevyzpytatelnými celky Doudeen Team (Brno) a FS Sokol Stochov-Pečky.

Druhé kolo se hrálo rovněž ve 2. a 3.lize. Ani domácí prostředí nepřineslo bodový zisk hodně mladé sestavě BHC 15.ZŠ Most. Po slušném úvodu v minulém kole se tentokrát nedařilo Meziboří. Naopak zabodoval Old Friends Most „A“, třikrát vyhrál a jednou remizoval a může nadále živit své ambice na účast v nejvyšší soutěži. Béčko Old Friends získalo čtyři body, Litvínov měl volno. V dubnovém kole jedou celky z Mostecka na jih Čech, do Dobré Vody u Českých Budějovic, kde svá domácí utkání hraje Boršov n.V.

Třetí ligu tradičně charakterizují poměrně velké rozdíly v aktivitě jednotlivých týmů. Po vstupu Meziboří a BHC 15.ZŠ Most do vyšší soutěže je také obtížné hledat favority. Na úvod se vedení ujalo družstvo BHC 4.ZŠ Most.

Výsledky ligových soutěží budou po zpracování zveřejněny na webu Unie hráčů stolního hokeje.

V nejbližším programu jsou soutěže jednotlivců i družstev a to nejen v billiard-hockeyi šprtci ale i v táhlovém hokeji Chemoplast. Ve dnech 22.-24.března se na 15.základní škole v Mostě v rámci United Energy víkendu stolního hokeje odehraje hned šest turnajů. Na organizaci akce finančně přispělo také Statutární město Most. Kompletní program je k dispozici na webu V-MOSTE.CZ .

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.