Šanoba a 10.ZŠ Most triumfovali v belgickém Flobecqu

V st 17. dubna 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Mezinárodní turnaje.

Dlouhou a úspěšnou cestu do Belgie mají za sebou mostečtí a litvínovští billiard-hockeyisté. V městečku Flobecq, nacházejícím se poblíž hranic Valonska a Vlámska, odehráli nejprve turnaj Belgian Open, klasifikovaný ve WTHA Tour jako vyšší kategorie Master. „Kromě naší početné ekipy startovali ještě hráči Žďáru nad Sázavou a samozřejmě místní borci. Obtížné a nákladné cestování nakonec odradilo Švédy, Poláky i Slováky, kteří rovněž měli zájem na premiérovém ročníku Belgian Open startovat,“ uvádí vedoucí BHC Most Ondřej Černý. „Ze soutěžního hlediska je to určitě škoda,“ dodává.

V poklidné a přátelské atmosféře Belgian Open vybojovali zástupci BHC Most kompletní medailové umístění v pořadí Matěj Šanoba, Ondřej Černý, Tomáš Sýkora. „O výkonnosti domácích jsme předem mnoho nevěděli. Jejich výklad pravidel byl značně odlišný a některým našim hráčům nesvědčila extrémně pomalá hra a zbytečně prohráli svá utkání. Celkově byla ale kvalita na naší straně,“ komentuje průběh Černý.

Velmi důležitým pro mostecký šprtec byl ale tentokrát nezvykle až druhý hrací den. Ve Schools Challenger – mezinárodním finále Ligy škol totiž ČR zastupovaly dvě mostecké školy. Poučeni z některých chyb při turnaji jednotlivců neponechali mostečtí žáci nic náhodě a belgické týmy s přehledem porazili. Ve finálovém zápase mezi 10.ZŠ Most a 8.ZŠ Most se ale drama nekonalo. Družstvo 10.ZŠ Most (Šanoba, Macháček, Drobný, Lhoták) zvítězilo vysoko 7:1 a po výhře v české Lize škol zkompletovalo „double“. Ve dvanáctileté historii Schools Challenger je 10.ZŠ Most třetí mosteckou školou, která tuto soutěž vyhrála. V letech 2004 a 2008 triumfovala 15.ZŠ Most, před dvěma lety slavila vítězství 8.ZŠ Most. Na účast mosteckých družstev ve finálovém turnaji přispělo také město Most.

I v nejbližším programu mají stolní hokejisté mezinárodní turnaje. Tentokrát ale nebudou muset nikam cestovat. Ve středu 24.dubna proběhne na mostecké 15.ZŠ další ročník Česko-saské ligy v billiard-hockeyi a v táhlovém hokeji Chemoplast. Informace pro zájemce o účast jsou zveřejněny na www.volnycas.v-moste.cz .

Belgian Open 2013 – mostečtí a litvínovští hráči do 10.místa: 1. Matěj Šanoba (SHL Celio Litvínov), 2. Ondřej Černý (BHC AB STAIN Most), 3. Tomáš Sýkora (SHL Celio Litvínov), 4. Jakub Hasil (BHC AB STAIN Most), …, 6. Michal Justra (SHL Celio Litvínov), …, 8. Patrik Šlégr (Haluzáci 8.ZŠ Most), …, 10. Milan Macháček (Klub dětí Most)

Finále Schools Challenger 2013 – medailisté: 1. 10.ZŠ Most, 2. 8.ZŠ Most, 3. Flobecq-Filles

Fotky z Belgie si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.