Začal třetí ročník Česko-saské ligy

V čt 25. dubna 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - jednotlivci, Mezinárodní turnaje.

Po úspěšném vystoupení v polské Ratiboři a belgickém Flobecqu pokračovali mostečtí stolní hokejisté v sérii mezinárodních turnajů. Na 15.základní škole v Mostě rozehráli třetí ročník Česko-saské ligy ve dvou disciplínách – billiard-hockeyi šprtci a táhlovém hokeji Chemoplast. „V roce 2011 jsme první ročník realizovali za finančního přispění Evropské Unie, v rámci programu Cíl3. Nyní již běží liga nezávisle,“ říká sekretář BHC Most Jakub Hasil.

Pro německé hráče je Česko-saská liga vítanou konfrontací s českým stolním hokejem. Vyšší výkonnost mosteckých hráčů se projevila i v samotných zápasech. Šprtcovou část ovládl Petr Henych (Old Friends Most) před Ondřejem Černým (BHC AB STAIN Most) a překvapením turnaje Danielou Uherovou (BHC 15.ZŠ Most). Vítězství v kategorii starších žáků patří Michalu Jindrákovi (BHC 15.ZŠ Most) a mezi žáky mladšími byl nejlepší Vojtěch Bechyňský z družstva Real Draci 18.ZŠ Most.

Do turnaje v táhlovém hokeji Chemoplast se přihlásilo jen málo specialistů na tuto disciplínu a ti se podle očekávání prosadili na přední příčky. Premiérové turnajové vítězství vybojoval Milan Hendrych z týmu Black Sharks Most. Stejně jako ve šprtci obsadil stříbrnou pozici Ondřej Černý. Třetí místo získal Martin Laštůvka.

Druhý hrací den letošního ročníku Česko-saské ligy je předběžně stanoven do podzimní části sezóny, hrát by se mělo tentokrát v Německu.

Mostečtí a marienberští stolní hokejisté se ale utkají letos nejméně ještě jednou, v červnu v rámci Sportovního setkání Most – Marienberg 2013. „Po dvou letech se nám opět podařilo získat dotaci z Fondu malých projektů v programu Cíl 3 Evropského fondu pro regionální rozvoj,“ odhaluje plány dalších přeshraničních aktivit BHC Most vedoucí klubu Ondřej Černý. „Projekt Sportovní setkání Most – Marienberg 2013 je komplexnější. Kromě stolního hokeje jsou jeho součástí vybrané atletické disciplíny a sportovní hry,“ dodává Černý.

Nejbližší program stolních hokejistů je naopak zaměřen výhradně na billiard-hockey šprtec a to konkrétně na soutěže družstev. Tým BHC AB STAIN Moste jede ve třetím kole nejvyšší soutěže do Stochova, druholigové oddíly zamíří do Dobré Vody u Českých Budějovic.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.