TISKOVÁ ZPRÁVA: Sportovní setkání Most – Marienberg

V st 15. května 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality.

Ve čtvrtek 20.června se v Mostě uskuteční Sportovní setkání Most – Marienberg 2013. Akce proběhne za spolupořadatelství BHC Most a Heinrich-von-Trebra-Mittelschule Marienberg.

Občanské sdružení Billiard-hockey club Most působí na mostecké sportovní scéně již osmnáctým rokem. Klub se stará především o rozvoj a popularizaci billiard-hockeye, tradiční české hry, lidově zvané šprtec. Záběr jeho činnosti je ale zejména v posledních letech mnohem širší.

Od sezóny 2011 pořádá BHC Most společně právě s marienberskou Heinrich-von-Trebra-Mittelschule Česko-saskou ligu stolního hokeje, přičemž první ročník proběhl za finančního přispění EU. V letošním roce bude dosavadní přeshraniční spolupráce ještě zintenzivněna o chystané Sportovní setkání Most – Marienberg.

Do programu setkání jsou zařazeny vybrané atletické disciplíny a sportovní hry a zúčastní se jej žáci a žákyně pozvaných škol z Mostu a z Marienbergu. Součástí jsou samozřejmě i turnaje ve stolních hokejích, konkrétně v billiard-hockeyi šprtci, táhlovém hokeji Chemoplast a v air-hockeyi. Stolní hokej je určen nejen pro pozvané účastníky, ale i pro zájemce z řad veřejnosti.

Projekt Sportovní setkání Most – Marienberg 2013 (číslo projektu 0632.00/130213/1/02) je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Cíl3. Dotační prostředky Evropské Unie činí 3 283,46 Eur (tři tisíce dvě stě osmdesát tři Eur, čtyřicet šest centů), což představuje 85% nákladů. Sportovní setkání se uskuteční s pomocí této dotace a také díky aktivnímu zapojení celé řady dobrovolných spolupracovníků nejen z BHC Most, ale rovněž ze všech zúčastněných škol.

Stejně jako v případě Česko-saské ligy stolního hokeje se nejedná o organizace jediného ročníku Sportovního setkání. Při realizaci projektu jsou zároveň vytvářeny podmínky pro organizaci setkání v následujících letech. V roce 2014 by mělo proběhnout na německé straně.

Termín: čtvrtek 20.června 2013

Místo konání:  15.ZŠ Most, Komenského 474

Hlavní účastníci: 15.ZŠ Most (Komenského 474), 18.ZŠ Most (Okružní 1235), Heinrich-von-Trebra-Mittelschule Marienberg

Kontakt: Jakub Hasil, sekretář BHC Most, +420 603 337 054 , wtha@billiardhockey.cz

Webová prezentace

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.

Kalendář akcí

Českomoravský pohár družstev - finále

ne 8. září 2024 VĚTRNÝ JENÍKOV

Ikona Informace Informace

(Český pohár - ČP12)

ne 8. září 2024 VĚTRNÝ JENÍKOV

Ikona Informace Informace

Pohár mistrů Evropských zemí

so 21. září 2024 DURANGO, Španělsko

Ikona Informace Informace

Ibaizabal Ikastola Cup

so 21. září 2024 DURANGO, Španělsko

Ikona Informace Informace

(Český pohár - ČP36)

so 28. září 2024 PRAHA

Ikona Informace Informace

Zobrazit více akcí