TISKOVÁ ZPRÁVA: Sportovní setkání Most – Marienberg

V st 15. května 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality.

Ve čtvrtek 20.června se v Mostě uskuteční Sportovní setkání Most – Marienberg 2013. Akce proběhne za spolupořadatelství BHC Most a Heinrich-von-Trebra-Mittelschule Marienberg.

Občanské sdružení Billiard-hockey club Most působí na mostecké sportovní scéně již osmnáctým rokem. Klub se stará především o rozvoj a popularizaci billiard-hockeye, tradiční české hry, lidově zvané šprtec. Záběr jeho činnosti je ale zejména v posledních letech mnohem širší.

Od sezóny 2011 pořádá BHC Most společně právě s marienberskou Heinrich-von-Trebra-Mittelschule Česko-saskou ligu stolního hokeje, přičemž první ročník proběhl za finančního přispění EU. V letošním roce bude dosavadní přeshraniční spolupráce ještě zintenzivněna o chystané Sportovní setkání Most – Marienberg.

Do programu setkání jsou zařazeny vybrané atletické disciplíny a sportovní hry a zúčastní se jej žáci a žákyně pozvaných škol z Mostu a z Marienbergu. Součástí jsou samozřejmě i turnaje ve stolních hokejích, konkrétně v billiard-hockeyi šprtci, táhlovém hokeji Chemoplast a v air-hockeyi. Stolní hokej je určen nejen pro pozvané účastníky, ale i pro zájemce z řad veřejnosti.

Projekt Sportovní setkání Most – Marienberg 2013 (číslo projektu 0632.00/130213/1/02) je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Cíl3. Dotační prostředky Evropské Unie činí 3 283,46 Eur (tři tisíce dvě stě osmdesát tři Eur, čtyřicet šest centů), což představuje 85% nákladů. Sportovní setkání se uskuteční s pomocí této dotace a také díky aktivnímu zapojení celé řady dobrovolných spolupracovníků nejen z BHC Most, ale rovněž ze všech zúčastněných škol.

Stejně jako v případě Česko-saské ligy stolního hokeje se nejedná o organizace jediného ročníku Sportovního setkání. Při realizaci projektu jsou zároveň vytvářeny podmínky pro organizaci setkání v následujících letech. V roce 2014 by mělo proběhnout na německé straně.

Termín: čtvrtek 20.června 2013

Místo konání:  15.ZŠ Most, Komenského 474

Hlavní účastníci: 15.ZŠ Most (Komenského 474), 18.ZŠ Most (Okružní 1235), Heinrich-von-Trebra-Mittelschule Marienberg

Kontakt: Jakub Hasil, sekretář BHC Most, +420 603 337 054 , wtha@billiardhockey.cz

Webová prezentace

Starší článek „

Novější článek „

Další články neleznete v archivu článků.

Českomoravský pohár družstev - finále

ne 8. září 2024 VĚTRNÝ JENÍKOV