Při Sportovním setkání Most-Marienberg úspěšnější domácí

V po 24. června 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - jednotlivci, Mezinárodní turnaje.

Sportoviště mostecké 15.základní školy hostila klání Sportovního setkání Most – Marienberg. V kolektivních hrách a atletice se zde utkali žáci a žákyně pozvaných škol z Mostu a Marienbergu, turnaje ve stolních hokejích byly zařazeny i do oficiálních celoročních soutěží a byly tak otevřeny i pro zájemce z řad veřejnosti. Velmi kvalitní obsazení měl zejména billiard-hockeyový turnaj. Z celkového vítězství se ale nakonec neradoval žádný z prvoligových hráčů. Precizní hrou se prosadil kapitán druholigového Litvínova Michal Justra. Pro výhru v táhlovém hokeji Chemoplast si dojel až z Peček Jaromír Foltýn st. V air-hockeyi se na stupeň nejvyšší prosadil Ivan Kukačka z 18.ZŠ Most. Tato disciplína také přinesla medailovou radost marienberským. Bronz vybojoval Leon Loose.

Kolektivní hry ovládla 15.základní škola Most, v atletice se na nejvyšší stupně střídavě prosazovali hlavně zástupci 15.ZŠ Most a 18.ZŠ Most. Ti, kteří nezískali žádnou z trofejí, si ze setkání odnesli alespoň pamětní list. Celý program absolvovalo na čtyři sta soutěžících, pořadatelů a diváků. Slavnostní zahájení zpestřilo vystoupení malých mosteckých mažoretek Mini Sluníčko.

Projekt Sportovní setkání Most – Marienberg 2013 (číslo projektu 0632.00/130213/1/02) realizuje Billiard-hockey club Most, o.s. společně se svým německým partnerem Heinrich-von-Trebra-Mittelschule Marienberg. Z 85 % se na jeho financování podílí Evropská Unie z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Cíl 3. Zbylých 15 % představují vlastní zdroje BHC Most. K úspěšnému průběhu vlastního setkání kromě zástupců projektových partnerů přispěli významným dílem pracovníci zúčastněných škol, bez jejichž aktivního zapojení by organizace nebyla možná.

Při letošním setkání byli výsledkově úspěšnější domácí. Marienberší budou mít příležitost k odvetě v domácím prostředí v příštím roce. Výsledkový přehled bude po zpracování zveřejněn na webu setkání, kompletní výsledky stolního hokeje pak také na webových stránkách příslušných organizací (šprtecair-hockeytáhlový hokej Chemoplast).

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.