Blažek pátý na Polish Open ve šprtci

V út 18. června 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - jednotlivci, Mezinárodní turnaje.

Šest turnajů ve třech různých stolních hokejích hostila o víkendu Wieliczka. V historickém městě nedaleko Krakova do čtyř z nich nastoupili i stolní hokejisté z Mostecka. V nejpočetněji i nejkvalitněji obsazeném Polish Open v billiard-hockeyi šprtci se představila více než stovka hráčů a hráček z pěti zemí. Výborný výkon podal Kamil Blažek (BHC AB STAIN Most), který obsadil páté místo. Devátým místem mu zdatně sekundoval jeho oddílový spoluhráč Zdeněk Bednář. Turnaj byl zařazen i do Českého poháru jednotlivců a vysoké bodové ohodnocení si připsali také Patrik Purket (22.) a Tomáš Sýkora (29.). Naopak nevydařená závěrečná kola přisoudila Jakubu Hasilovi 51.místo, jen těsně v lepší polovině výsledkové listiny. Zvítězil Aleš Tichavský z Ostravy.

V doprovodném Polish Open Challenger ve výrazně slabší konkurenci pokračoval v dobrém výkonu Zdeněk Bednář a suverénně zvítězil. Zbývající tři zástupci Mostecka v turnaji se pak umístili v první pětici. Jen na třetím místě se mezi ně vtěsnal překvapivě Bulhar Dragižev.

Ve svých doplňkových disciplínách si mostečtí vedli lépe v táhlovém hokeji Chemoplast. Čtvrtý skončil Hasil, pátý Purket. Air-hockeyovým pavoukem proklouzl pouze Tomáš Sýkora do druhého kola.

Výsledky z Wieliczky budou po zpracování zveřejněny na webech World Table Hockey Association a Unie hráčů stolní hokeje.

Soutěže ve stolním hokeji pokračují již v tomto týdnu. Hrát se bude v Mostě v rámci Sportovního setkání Most – Marienberg. Akce, jejíž součástí jsou kromě stolních hokejů také kolektivní sportovní hry a atletika, proběhne na 15.ZŠ Most. Celý projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Cíl3.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.