Českomoravský pohár družstev: konec již ve skupině

V st 6. listopadu 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva, Domácí soutěže - jednotlivci.

Po skončení ligových soutěží družstev přišel na řadu také Českomoravský pohár družstev v billiard-hockeyi šprtci. V Praze se v konkurenci třiadvaceti týmů představily také tři mostecké celky. Nemilosrdný los přisoudil celku BHC AB STAIN Most do skupiny první, druhý a čtvrtý tým prvoligové tabulky a k tomu druholigové Kohoutovice. Alespoň jednoho z favoritů se mosteckým povedlo zaskočit, když porazili v lize stříbrný Doudeen Team 2:1. Loňským mistrům z Ostravy (-1:1) i těm letošním z Dobré Vody (3:4) podlehli po velkém boji. Vyřazeni ze hry o finále nastoupili proti Kohoutovicím a oboustranně uvolněná hra přinesla remízu 4:4. Družstva BHC AB STAIN Most „B“ a Old Friends Most měla relativně snazší pozici a dlouho usilovala o postup, nakonec v obou případech neúspěšně. Ani letos tak týmy z Mostecka nezasáhly do finále Českomoravského poháru. Z něj si vítězství bez větších potíží odnesl jihočeský celek WIP Reklama Dobrá Voda a po ligovém prvenství zkompletoval double.

Souběžně s finále soutěže družstev se hrál také kvalitně obsazený závěrečný turnaj Českého poháru jednotlivců. Přestože se hrálo v Praze, mostecké a litvínovské oddíly měly poměrně slabé zastoupení. O všem podstatném v Českém poháru bylo z jejich pohledu rozhodnuto již dříve. Dílčí úspěch zaznamenal Tomáš Sýkora (SHL Celio Litvínov), který zvítězil v hodnocení starších žáků.

Lichotivý je pro oddíly z Mostecka pohled na konečné pořadí Českého poháru jednotlivců. Na 34.mistrovství ČR v Říčanech jim patří třináct účastnických míst, devět z toho vybojovali hráči BHC Most. Dva členové BHC Most, Ondřej Müller a Tomáš Sýkora, navíc v Říčanech převezmou ocenění pro vítěze Českého poháru.

Ještě před mistrovstvím ČR čekají stolní hokejisty místní kola Ligy škol a „24 hodin stolního hokeje“. SHL Celio Litvínov navíc jede do Dobré Vody u Č.Budějovic na finále Druholigového poháru.

Výsledky pražských turnajů budou po zpracování zveřejněny na webu Unie hráčů stolního hokeje.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.