4.ZŠ Most v Lize škol bronzová, Jandečka v TOP16 stříbrný

V út 24. března 2015 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva, Domácí soutěže - jednotlivci.

O titul nejlepšího žákovského družstva bojovali malí billiard-hockeyisté ve finále šestnáctého ročníku Ligy škol. Hrálo v Brně-Kohoutovicích na půdě obhájce vítězství, týmu CVČ Legato Kohoutovice. Domácí také nakonec vyšli z turnaje po dramatickém průběhu vítězně. Vidět ovšem byli i mostečtí. Výborný výkon celé sestavy 4.ZŠ Most (Matěj Zienert, Jakub Schlösser, Jakub Fabry, Martin Halada) byl korunován ziskem bronzových medailí. Pro tým vedený Jakubem Melichem byl přitom již postup do celostátního kola nejlepším dosavadním výsledkem. Celkově potřetí startovali ve finálovém turnaji žáci ZŠ Janov. Stejně jako v předchozích případech dokázali favority trápit, na nejvyšší příčky to ale ani tentokrát nestačilo. Janov obsadil sedmé místo.

Podobně dramatické jako finále Ligy škol bylo i zakončení sedmnáctého ročníku Žákovské Tour. Až do posledních minut byli ve hře o medaile v TOP16 Vojtěch Jandečka (BHC StarColor Most „B“) a Jan Parák (KSH CorroTech Meziboří). Jandečka v závěrečném kole zdolal domácího Chaloupku a vybojoval stříbro. Naopak Parák podlehl Martinu Bednářovi ze Žďáru nad Sázavou a obsadil páté místo. Jeho přemožitel se mohl radovat z celkového vítězství. Další mezibořský hráč Jan Chládek ztratil naději na přední umístění již v polovině turnaje a skončil jedenáctý.

Kompletní výsledky a statistiky budou po zpracování publikovány na webu Sdružení mládeže SHSK.

V tomto týdnu jedou stolní hokejisté do Brna opět. K zápasů druhého kola 1.ligy billiard-hockeye zde nastoupí BHC StarColor Most. Zápasy druhé ligy hostí Meziboří.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.