TISKOVÁ ZPRÁVA: Czech Open ve stolních hokejích 2015

V út 7. dubna 2015 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva, Domácí soutěže - jednotlivci, Mezinárodní turnaje.

Hokejové arény v Praze a v Ostravě přivítají na začátku května špičkové lední hokejisty při mistrovství světa. A ve stejné době se i v Mostě sejdou výborní hokejisté, neutkají se ovšem na ledě, ale na stolech. Arénou stolních hokejistů se stane mostecká 15.základní škola (Komenského 474) a příležitost pro setkání bude i pro ostřílené mazáky sváteční. V Mostě se odehraje mezinárodní mistrovství republiky – Czech Open. Výběr termínu akce v souvislosti s hokejovým MS rozhodně není náhodný. Mezi stolními hokejisty je totiž i spousta fanoušků, kteří přijedou do Mostu hrát a do Prahy či Ostravy pak fandit své zemi.

Ve třídenním programu, který nese souhrnný název United Energy Víkend stolního hokeje a proběhne 8. až 10.května, si přijdou na své hráči i hráčky různých věkových kategorií i výkonnosti. Páteční a sobotní turnaje jednotlivců jsou určeny všem zájemcům, od mistrů po příležitostné hráče či začátečníky. I pro početnou místní základnu půjde o zajímavou a nevšední konfrontaci se zahraničními soupeři a s domácí špičkou. Neděle je pak vyhrazena týmové soutěži.

Již páteční rozjezd akce bude mít pořádný spád. Soutěžit se bude v disciplínách air-hockey a táhlový hokej Chemoplast a v nich jde především o rychlost. Předpokládaným zlatým hřebem je sobotní Czech Open v billiard-hockeyi šprtci. Šprtcové stoly budou v permanenci i v závěrečný hrací den a to konkrétně při finále Poháru WTHA družstev, mezi jehož favority patří Doudeen Team, loňský vítěz Českomoravského poháru a švédský Lund BHC. Díky divoké kartě v této soutěži nastoupí i BHC StarColor Most a v téměř dvacetileté historii mosteckého klubu půjde o jeho premiérový start v některé z mezinárodních klubových soutěží.

Vedle reklamních partnerů se na financování akce podílí také statutární město Most, Evropské město sportu 2015. Zaštitu převzal primátor města Mostu Mgr. Jan Paparega.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.