Most má první ligové body

V pá 22. května 2015 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva.

Po svátečním a poměrně úspěšném vystoupení BHC StarColor Most v mezinárodním Poháru WTHA čekali na mostecký tým opět prvoligoví soupeři. Letošní ročník nejvyšší soutěže billiard-hockeye šprtce mosteckým zatím vůbec nevycházel podle představ a na jih Čech odjížděli s pěti prohrami a nelichotivou nulou na svém bodovém kontě. Ve třetím kole měl navíc tým velké problémy se sestavou. Opět chyběly loňské opory Tomáš Fleišman a Kamil Blažek, navíc tentokrát i Ondřej Černý a Dalibor Frýba. Čtveřici Zdeněk Bednář, Ondřej Müller, Ondřej Frýba a Daniel Pícha tak na potřebnou pětici doplnila z druholigového „béčka“ Daniela Uherová.

Neobvykle poskládaná sestava dokázala v Dobré Vodě dokonale zaskočit uherčické Bizony, s nimiž tři směny sváděla zcela vyrovnaný boj. Čtvrtou směnu utkání pak mostečtí vyhráli 4:0 a po vyrovnané páté směně mohli slavit první letošní body za výhru 11:7. Ani proti domácím obhájcům titulu nepodal mostecký tým špatný výkon. Za delší konec nicméně od začátku zápasu tahali domácí hráči a proti oslabenému soupeři svůj náskok postupně poměrně v klidu navyšovali až na konečných 15:7.

Po třetím kole je prvoligová tabulku v podstatě rozdělena na pětici, která se utká o titul a další medaile a druhou pětici, jíž čekají souboje o umístění ve druhé polovině. Ze dvou podzimních kol už bude hrát BHC StarColor Most jen jednou. V přímém souboji týmů z chvostu tabulky přivítá doma Prague NHL a BHL Žďár nad Sázavou.

V Praze měla na programu své třetí kolo také česká skupina druhé ligy družstev. Tým BHC 4.ZŠ Most konečně regulérně odehrál své zápasy, na body ale nedosáhl. Lépe si vedl BHC StarColor Most „B“. Kromě výhry nad BHC 4.ZŠ Most zvítězil nad Sokolem Stochov. Poměrně zbytečně ale podlehl domácí ESH Praha a podle očekávání dosavadnímu suverénovi soutěže Old Friends Stochov. KSH CorroTech Meziboří měl volné kolo. Na začátku června proběhne čtvrté kolo 2.ligy ve Stochově. Z týmů Mostecka hrají své zápasy BHC 4.ZŠ Most a KSH CorroTech Meziboří, volno má BHC StarColor Most „B“.

Výsledky a statistiky 1. a 2.ligy družstev jsou publikovány na webu Unie hráčů stolního hokeje.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.