Tři tituly z Petrohradu

V pá 5. června 2015 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Mezinárodní turnaje.

Tři týdny po mezinárodním mistrovství ČR ve stolních hokejích, které proběhlo v Mostě, vyrazili naopak do světa stolní hokejisté z Mostecka. V ruském Petrohradě na ně čekal náročný program čtyř turnajů a navíc i turistická část v podobě návštěvy nejvýznamnějších památek metropole na Něvě.

Hlavní část pobytu byla ale samozřejmě soutěžní a největší prostor dostal, stejně jako při nedávném Czech Open, billiard-hockey šprtec. Především k němu také zástupci Mostecka upnuli svou přípravu a útok na přední příčky. Výbornou formu si do Ruska přivezl Michal Justra, hájící barvy KSH CorroTech Meziboří, a jako druhý člen BHC Most dokázal zvítězit ve šprtcovém Russia Open. Poprvé se to podařilo před deseti lety Jakubu Hasilovi. Druhé místo obsadil Tomáš Sýkora (BHC 4.ZŠ Most) a těsně pod stupni vítězů skončil Jakub Hasil (BHC StarColor Most „B“).

Pro mladé mostecké hráče po soutěži jednotlivců následoval ještě billiard-hockeyový Schools Challenger, mezinárodní finále Ligy škol. V této soutěži již v minulosti uspěli i mostecké celky, konkrétně týmy 15.ZŠ Most (2004, 2008), 8.ZŠ Most (2011) a 10.ZŠ Most (2012). V letošním roce reprezentoval českou republiku výběr hrající pod hlavičkou BHC Most U15 ve složení Tomáš Sýkora (4.ZŠ Most), Miroslav Suchomel (15.ZŠ Most) a Pavla Mišíková (18.ZŠ Most). V samotném finále mostečtí porazili nejprve tým Panteri jednoznačně 6:0. Druhý zápas proti družstvu Sizis byl dlouho výrazně vyrovnanější, konečné skóre ale vyznělo opět pro mostecké vysoko 5:1 a ti tak ve 14.ročníku Schools Challenger zvítězili.

Kromě billiard-hockeye šprtce se při Russia Open hrály také turnaje v air-hockeyi a v táhlovém hokeji Chemoplast. V chemoplastovém turnaji startovali pouze dva naši hráči, postarali se ovšem o velké překvapení, když turnajovým pavoukem prošli až do finále. V derby byl pak úspěšnější Jakub Hasil, který zdolal Michala Justru 3:2 v prodloužení. Jedinou disciplínou, v níž slavili úspěch domácí, tak byl nakonec podle očekávání air-hockey, v němž zvítězil Maxim Supruněnko, juniorský mistr Evropy z let 2009  a 2010.

Na financování cesty do Ruska se podílelo mj. i statutární město Most, které přispělo na víza členů žákovského družstva.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.