Na mistrovství světa bude hrát sedm mosteckých hráčů

V st 20. ledna 2016 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva, Mezinárodní turnaje.

Na mistrovství světa ve stolních hokejích, které proběhne ve dnech 14.-17.dubna v SVČ Most, si zahraje sedm mosteckých hráčů a hráček. Ve schválené české nominaci na MS, která čítá celkem dvacet čtyři jmen, jsou Kateřina Doležalová (Lejdýs Most), junioři Lukáš Doležal, Jan Kusý (oba Black Sharks Most) a muži Ondřej Černý (BHC StarColor Most „B“), Matěj Šanoba, Petr Henych, Ondřej Müller (všichni BHC StarColor Most). Na mistrovství světa se budou hrát soutěže v billiard-hockeyi šprtci, air-hockeyi a v táhlovém hokeji Chemoplast. Vše se navíc započítává do hodnocení víceboje. Součástí akce budou i otevřené turnaje pro veřejnost.

Svůj jízdní řád má již také schválený 1.liga družstev billiard-hockeye šprtce, v níž se letos představí devět družstev. Staronovým účastníkem jsou Boskovice. Oproti loňsku chybí Žďár nad Sázavou a také mistrovská Ostrava. BHC StarColor Most přivítá 5.března v prvním kole Orel Boskovice a Dragons Modřice. Další program týmu:

* 2.kolo – 23.dubna v Brně proti Bizonům Uherčice a SHL SDS Exmost Brno

* 3.kolo – 21.května doma proti Doudeen Teamu a Dobré Vodě

* 4.kolo – 24.září v Praze proti Prague NHL a Sokolu Stochov

Na soupisce BHC StarColor Most došlo před sezónou k relativně velkým změnám. Po několika sezónách v druhé lize v dresu Litvínova a Meziboří se v roli kapitána vrací Michal Justra. Z béčka přichází nadějný Matěj Šanoba a ze Sokola Stochov přestupují mostečtí odchovanci Petr Henych a Patrik Purket. V mosteckém „B“ týmu naopak dostane více příležitostí Ondřej Černý a na hostování do týmu desetinásobného mistra Dobré Vody míří Tomáš Fleišman a Zdeněk Bednář.

Kromě ligové soutěže čeká na mostecké áčko rovněž Českomoravský pohár, který proběhne v červnu v Brně a vůbec poprvé také Pohár mistrů evropských zemí, v němž nahradí mistrovský tým Ostravy. Finále PMEZ proběhne v květnu v Petrohradě.

BHC StarColor Most „B“ bude hrát českou skupinu druhé ligy. Třetiligová družstva z Mostecka si zahrají ve společné skupině s týmy ze západních a středních Čech.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.