BHC StarColor Most obhájil vítězství ve druhé lize

V čt 23. listopadu 2023 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva.

Po letošním prvním kole byl BHC StarColor Most „A“ na chvostu tabulky bez bodu a obhajoba vítězství ve 2. lize billiard-hockeye šprtce se nezdála reálnou. V dalších dvou kolech si připisoval střídavé výsledky a teprve ve čtvrtém kole bodoval naplno, když vyhrál všechny čtyři zápasy, a zajistil si na poslední chvíli místo ve finálovém turnaji. Na stolech SHL Brno, suveréna základní části, ale rozhodně nebyl největším adeptem na vítězství.

Hned v úvodním kole se ukázalo, že finále je jiná soutěž, než základní část. Mostečtí si poradili s Mutěnicemi 5:2. Pořádající tým SHL Brno ovšem nečekaně podlehl Sokolu Střelice, čímž dal základ dramatickému rozuzlení. V následujícím zápase sice mostečtí prohráli s SHL Brno 4:5, vzápětí ale vysoko 6:1 porazili Střelice a rázem byli zpět ve hře o celkové vítězství. Poslední kolo přineslo nevídané drama. V celkovém vedení finálové tabulky se průběžně střídal Most, hrající s Bohunicemi, s SHL Brno, které bojovalo proti Mutěnicím, a navíc se Střelicemi, které už neměly osud finále ve svých rukách a soubojům pouze přihlížely. Mostecká radost tentokrát nevypukla po závěrečném gongu, ale až po pečlivém dopočítání výsledků. BHC StarColor Most měl stejně jako druhé Střelice skóre 19:11, v mostecký prospěch pak hrál lepší poměr vstřelených a obdržených branek. Vzhledem k průběhu celé sezóny i finále smutné třetí místo zbylo na po pořádající SHL Brno. Výsledku dosáhl BHC StarColor Most v sestavě Ondřej Frýba, Dalibor Frýba, Matyáš Vaníček, Marek Těšitel a Lukáš Michálek. Po dvou vyhraných sezónách ve 2.lize plánuje mostecký celek v příští sezóně návrat do nejvyšší soutěže.

Na úspěšný ligový výsledek budou chtít mostečtí navázat i v závěrečném turnaji sezóny jednotlivců – 43. mistrovství republiky. MČR proběhne v sobotu 2. prosince v ZŠ Meziboří a mostecký šprtec bude zastoupen ve všech kategoriích. Domácí ZŠ Meziboří bude mít svá medailová želízka v ohni mezi mladšími žáky.

Druholigový pohár 2023 – konečné pořadí: 1. BHC StarColor Most „A“, 2. Sokol Střelice, 3. SHL Brno, 4. Šprti Mutěnice, 5. THE Orel Bohunice

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.

Kalendář akcí

(Český pohár - ČP12)

so 4. května 2024 MUTĚNICE

Ikona Informace Informace

Majaland mistrovství světa 2024

so 18. května 2024 PRAHA - Tuchoměřice

Ikona Informace Informace

(Český pohár - ČP36)

so 15. června 2024 BRNO

Ikona Informace Informace

Zobrazit více akcí