Mostečtí stolní hokejisté úspěšní na mistrovství světa

V st 22. května 2024 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Mezinárodní turnaje.

V pražském Majalandu na tři dny rozložili své arény stolní hokejisté a utkali se zde o tituly mistrů světa. Mistrovství světa ve stolních hokejích proběhlo po dlouhých osmi letech, v roce 2020 jeho konání zabránila covidová pandemie. V konkurenci hráčů a hráček ze třinácti zemí měli nejpočetnější a papírově nejkvalitnější zastoupení domácí. Postavení velkých favoritů Češi naplnili i díky výraznému příspěvku mosteckých. V kategorii žen si mistrovské tituly rozdělily Lada Semová (Lejdýs Most), která zvítězila v air-hockeyi a také v celkovém hodnocení víceboje, a Valentina Grimmová (BHC CorroTech Most), vítězka šprtcové části MS a trochu překvapivě také turnaje v táhlovém hokeji Chemoplast.

Mezi juniory dominoval Dalibor Sem (BHC CorroTech Most), který vyhrál soutěž v billiard-hockeyi šprtci a v air-hockeyi a navíc víceboj – Multitable. Pouze v táhlovém hokeji Chemoplast byl na první příčce jiný hráč, Španěl Eneko Garcia.

V prestižních soutěžích kategorie mužů se mostečtí z titulu radovali v air-hockeyi. Zvítězil Karel Lang (Mladé pušky Most), který v rámci MS dostal divokou kartu pouze pro tuto disciplínu. V billiard-hockeyi triumfoval odchovanec mosteckého šprtce Tomáš Fleišman, hájící již řadu let barvy předního prvoligového týmu SHL Dobrá Voda. V táhlovém hokeji Chemoplast byl nejlepší Ladislav Šustáček (SHL Brno). Jeho oddílový spoluhráč Patrik Juchelka vyhrál celkové hodnocení víceboje.

Šprtcová soutěž družstev drama nepřinesla. Český výběr byl dobře připraven, své soupeře jasně přehrával a v očekávaném finále proti obhájcům titulu ze Švédska dominoval výsledkem 9:0. Třetí místo obsadili Slováci. Stejné medailové pořadí měla i týmová soutěž v táhlovém hokeji Chemoplast. V sestavě českého družstva se na zlatu z této disciplíny podílel i Lukáš Doležal, tým koučoval Ondřej Černý. Největší drama přinesly air-hockeyové souboje. Ve finále Česko, v sestavě i s mosteckými Langem, Semem a Doležalem, zdolalo nejtěsnějším rozdílem 5:4 Poláky. Bronz vybojovalo nečekaně Mongolsko.

V rámci MS proběhlo také jednání organizace WTHA, která mj. přidělilo pořadatelství mistrovství Evropy 2026 slovenské Ilavě. O organizaci příštího mistrovství světa, připadajícího na rok 2028, se uchází Švédsko.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.

Kalendář akcí

Scanian Open

ne 18. srpna 2024 LUND, Švédsko

Ikona Informace Informace

Ilava Open

so 24. srpna 2024 ILAVA, Slovensko

Ikona Informace Informace

Českomoravský pohár družstev - finále

ne 8. září 2024 VĚTRNÝ JENÍKOV

Ikona Informace Informace

(Český pohár - ČP12)

ne 8. září 2024 VĚTRNÝ JENÍKOV

Ikona Informace Informace

Zobrazit více akcí