Druhé místo ze Scanian Open, šestá příčka z Ilavy

V út 27. srpna 2024 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - jednotlivci, Mezinárodní turnaje.

Podzimní část sezóny začala pro mostecké hráče šprtce dvěma mezinárodními turnaji. Do tradiční destinace, švédského Lundu zavítal Jakub Hasil (BHC StarColor Most). V základní skupině mostecký zástupce postupně porazil švédského juniora Antona Ley Mencla, Eneka Garciu ze Španělska a domácího veterána Anderse Olséna a zajistil si postup do čtvrtfinále. V play-off jej pak čekali čeští soupeři. Přes Petra Švédu z Mutěnic Hasil postoupil po výsledku 3:0, vyrovnané semifinále proti Michalu Fraňkovi (Orel Bohunice) rozhodl mostecký hráč proměněným trestným střílením v prodloužení (1:0). Jeho cestu turnajem Scanian Open zastavil až ve finále Martin Vrána (Orel Bohunice) po výsledku 2:0.

Jestliže Lund patří mezi tradiční místa konání, hostící mezinárodní turnaje od začátku devadesátých let, slovenská Ilava je na soutěžní mapě nováčkem. Mostecký šprtec měl při zdejší premiéře v konkurenci čtyř desítek hráčů a hráček čtyřčlenné zastoupení. V turnaji, který byl zařazen nejen do WTHA Tour, ale také do Českého poháru a hrál se tak standardně Švýcarským systémem, se z mosteckých nejvíce dařilo Marku Těšitelovi. Ten s bilancí čtyř výher, jedné remízi a jedné prohry obsadil šesté místo a odvezl si trofej pro nejlepšího juniora. Sedmá příčka patřila dalšímu mosteckému hráči Lukáši Michálkovi. Vítězem Ilava Open se stal překvapivě Petr Švéda z Mutěnic.

V rámci přípravy na podzimní část sezóny byla v SVČ Most rozehrána také třídílná Letní liga, zařazená pouze do regionálního Severočeského poháru. Vítězem prvního turnaje Letní ligy SVČ Most se stal Jan Matuščín, hájící barvy mutěnických Šprtů. Letní liga pokračuje ve středu 28. srpna a poslední díl se odehraje ve středu 4. září. Zájemci o účast najdou potřebné informace na webu www.svc-most.cz .  Tamtéž se rovněž mohou přihlásit do kroužků stolního hokeje – šprtce i air-hockeye – které začínají v polovině září.

VÝSLEDKY

•          Scanian Open – Lund-Stångby, Švédsko – WTHA Tour Challenger: 1. Martin Vrána (THE Orel Bohunice), 2. Jakub Hasil (BHC StarColor Most), 3. Joan Eriksson-Mencl (Švédsko, Avangarde Lund)

•          Ilava Open – Ilava, Slovensko – WTHA Tour Challenger & Český pohár ČP12: 1. Petr Švéda (Šprti Mutěnice), 2. Rostislav Brada (Šprtec Partyja Ostrava), 3. Patrik Juchelka (SHL Brno), …, 6. Marek Těšitel (BHC StarColor Most), 7. Lukáš Michálek (BHC Most), 15. Matyáš Vaníček (BHC StarColor Most), 22. Jozef Matuščín (BHC Most)

•          Letní liga SVČ Most 1/2024 – Most – Severočeský pohár: 1. Jan Matuščín (Šprti Mutěnice), 2. Jakub Hasil, 3. Marek Těšitel (oba BHC StarColor Most)

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.

Kalendář akcí

Pohár mistrů Evropských zemí

so 21. září 2024 DURANGO, Španělsko

Ikona Informace Informace

Ibaizabal Ikastola Cup

so 21. září 2024 DURANGO, Španělsko

Ikona Informace Informace

(Český pohár - ČP36)

so 28. září 2024 PRAHA

Ikona Informace Informace

(Český pohár - ČP12)

so 5. října 2024 MORAVSKÝ KRUMLOV

Ikona Informace Informace

Zobrazit více akcí