Zlato a bronz z finále Ligy škol

V st 28. března 2012 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva, Domácí soutěže - jednotlivci.

Náročnou a úspěšnou cestu do Kroměříže mají za sebou stolní hokejisté z Mostecka. V celostátním finále třináctého ročníku Ligy škol v billiard-hockeyi se představily hned tři celky reprezentující náš region. Z družstva 8.ZŠ Most, obhajujícího loňské prvenství, před sezónou odešli dva klíčoví hráči na střední školy a v jednotlivých postupových kolech byla hráčská obměna znát. Ve finále ale 8.ZŠ Most zopakovala suverénní výkon z loňska a s bilancí osmi výher z osmi zápasů obhájila republikový titul. Svou dosud nejlepší sezónu v Lize škol završila také 10.ZŠ Most. Čtvrtou účast v závěrečném turnaji proměnila v zisk bronzových medailí. Pro janovskou základní školu byl historickým zápisem již samotný postup mezi finálovou devítku. Konečná šestá příčka je pak výborným výsledkem ZŠ Janov. Výkony janovského družstva byly určitě nejpříjemnějším překvapením letošní Ligy škol.

Žákovská Tour jednotlivců dovršila v Kroměříži již čtrnáctý soutěžní ročník a finálový turnaj tak trochu připomínal otevřený přebor Mostecka. Do šestnáctičlenného finálového turnaje se probojovalo osm hráčů z mosteckých a litvínovských oddílů. K dokonalosti chybělo jenom celkové vítězství některého z nich. Nejblíže k němu měl vítěz dlouhodobé části Ondřej Müller, který nakonec obsadil druhé místo. Ve finálovém zápase stejně jako při mistrovství ČR doplatil na svůj defenzivní styl a podlehl pečeckému Sadilovi 0:1 po penaltách. Na velké vítězství ve finálovém turnaji či podniku vyšší kategorie tak tento jinak úspěšný hráč stále čeká. Hodně nečekaný bronz přidal Milan Macháček. Čtvrtý skončil Tomáš Sýkora a pátý Henrich Drobný.

Doprovodný turnaj Pohár ZŠ Oskol, zařazený do Českého poháru jako turnaj nejnižší kategorie Expres, vyhrál Jakub Hasil a doplnil tak výborné výsledky žáků.

Po delší době se do air-hockeyových soutěží zapojilo družstvo 1.AHC Most. V Kroměříži mostecký tým odehrál čtyři zápasy do Českého poháru družstev a vybojoval v nich dva body.

Zatímco v uplynulém víkendu se hrál air-hockey a hlavně billiard-hockey šprtec, v tom následujícím dostanou nejvíce prostoru hráči a hráčky táhlového hokeje Chemoplast. V sobotu se v mostecké restauraci Kaštan utkají při turnaji kategorie A Českého poháru jednotlivců. Turnaj začíná v 10 hodin a je tradičně otevřen i neregistrovaným hráčům.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.

Kalendář akcí

(Český pohár - ČP12)

so 4. května 2024 MUTĚNICE

Ikona Informace Informace

Majaland mistrovství světa 2024

so 18. května 2024 PRAHA - Tuchoměřice

Ikona Informace Informace

(Český pohár - ČP36)

so 15. června 2024 BRNO

Ikona Informace Informace

Zobrazit více akcí