1.liga: Most senzačně porazil mistrovskou Ostravu

V út 5. února 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva.

Pořádně zostra začal nový ročník ligových soutěží družstev v billiard-hockeyi. Tým BHC AB STAIN Most, který loni skončil v 1.lize předposlední, v úvodním kole nastoupil v Brně na domácích stolech BHC Dragons Brno, aktuálního držitele Českomoravského poháru i Poháru mistrů evropských zemí. Druhým soupeřem mosteckých byl mistrovský titul obhajující celek Šprtmejkři Ostrava. Na úvod hracího dne mostečtí hráči v roli rozhodčích přihlíželi jasné výhře Ostravy nad Dragony v poměru 12:4. Na defenzivně hrající ostravský tým nasadil BHC AB STAIN Most stejnou zbraň a po první směně se ujal vedení 3:2. Očekávalo se, že Ostrava předvede svou mistrovskou pohodu a vývoj otočí. Mostečtí ale nečekaně dokázali svůj náskok udržet až do konce střetnutí a po páté směně se radovali z bodového zisku po výhře 9:7. Hned první směna zápasu s domácími Dragony ukázala, jak moc sil mostecké výkon proti Ostravě stál. Brněnský tým si nemohl druhé zaváhání dovolit, zahájil velmi soustředěně a v úvodní směně si vytvořil pohodový náskok 5:0. Most stáhl své unavené opory a dal prostor kompletní lavičce. I přes bojovný výkon Severočechů narostl bodový rozdíl na konečných 17:6 ve prospěch domácích. V rámci prvního kola se hrálo už jen jedno další trojutkání. Boskovice se po dvou výrazných výhrách ujaly vedení v tabulce. Očekávání a tradiční soupeři Mostu ve druhé polovině tabulky 1.ligy Prague NHL a Žďár n.S. si body rozdělili po remíze 10:10. Zbylé týmy zasáhnou do hry až ve druhém kole. Most v něm v polovině března vyráží do Boskovic, kde bude chtít navázat na dobrý výkon z kola prvního proti domácím a proti Žďáru nad Sázavou.

Pestré výsledky přineslo úvodní kolo i v české skupině 2.ligy. Složení účastníků doznalo před začátkem sezóny oproti loňsku relativně velkých změn. Chybí týmy ze středních Čech, které nahradili loňští úspěšní třetiligisté KSH Celio ZŠ Meziboří a BHC 15.ZŠ Most. Největší favorit skupiny Boršov nad Vltavou měl v prvním kole volno a tak se hrála jen regionální derby Mostecka. Pořadatelství měl na starosti další z favorizovaných celků Old Friends Most „A“ a své soupeře přivítal na 8.ZŠ Most. Právě „áčko“ Old Friends brzy ztratilo body po prohře s Litvínovem a následně i po remíze s vlastním „B“ týmem. Ani Litvínov ovšem nebodoval naplno, když na závěr hracího dne prohrál s Mezibořím. Mezibořští začali zakřiknutě, postupně se ale otřepali, získali pět bodů a naznačili, že by se ve vyšší soutěži mohli zabydlet lépe než před lety. V sezónách 2008 a 2009 hrálo Meziboří druhou ligu, shodně skončilo dvakrát na poslední šesté příčce a maximem bylo právě pět získaných bodů, které má letos již po prvních zápasech. Na chvostu tabulky 2.ligy je zatím, se suverénně nejmladším kádrem, BHC 15.ZŠ Most. Tento celek bude v polovině března pořadatelem druhého kola druhé ligy.

V průběhu února nemají stolní hokejisté v plánu žádný výjezd mimo region. Budou hrát tři turnaje jednotlivců v Mostě, dva billiard-hockeyové a jeden v táhlovém hokeji Chemoplast.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.