Senzace: tři domácí tituly pro BHC Most

V po 25. listopadu 2013 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - jednotlivci.

Říčanský hotel Pratol hostil o víkendu 34.mistrovství republiky v billiard-hockey šprtec. Z pěti vypsaných kategorií jednotlivců se mosteckým a litvínovským letos podařilo postoupit ve čtyřech a ve všech měli na šampionátu nějaké medailové želízko. V tradičně nejlépe obsazené kategorii mužů se premiérově hrálo „švýcarským“ systémem a účastníky čekalo dlouhých osm kol. S nimi si nejlépe poradil Pavel Koloděj z Ostravy. Leader mosteckého týmu BHC AB STAIN Most Tomáš Fleišman obsadil vynikající, i když nešťastné čtvrté místo. Petr Henych z konkurenčních Old Friends Most skončil osmý. V žákovských a juniorské kategorii pak členové BHC Most potvrdili, že dlouhodobě patří k republikové špičce. Naposledy mezi mladšími žáky startoval Vojtěch Jandečka (BHC 15.ZŠ Most) a bez zaváhaní obhájil loňský titul. Před posunem do starší věkové kategorie hrál také Tomáš Sýkora (SHL Celio Litvínov) a jeho soutěž starších žáků byla tentokrát mimořádně dramatická. Hned čtveřice hráčů se srovnala na stejném bodovém zisku a na řadu přišla pomocná kritéria. Ta měl nejlepší právě Sýkora a o jediný gól před boskovickým Ferugou slavil mistrovský titul. Na úvod soutěže juniorů se utkali Ondřej Müller (BHC AB STAIN Most) a Matěj Šanoba (SHL Celio Litvínov). Z hubeného vítězství 1:0 se radoval Müller. Na stupních vítězů pak ale stáli oba. Ondřej Müller obhájil titul, Matěj Šanoba přidal bronz. V kategorii žen, v níž neměli mostečtí a litvínovští zastoupení, vyhrála Veronika Grabinská.

Trofeje nejlepším předal říčanský starosta Vladimír Kořen, širší veřejnosti známý spíše jako moderátor televizního pořadu Zázraky přírody. Z jeho rukou pak převzali ocenění i vítězové Českého poháru 2013, mezi nimi i junior Ondřej Müller a starší žák Tomáš Sýkora.

Kompletní výsledky MČR a Českého poháru budou po zpracování zveřejněny na webu Unie hráčů stolního hokeje.

V tomto týdnu se bude hrát další šprtcový finálový turnaj, i když jen v regionální soutěži. O Severočeský třetiligový pohár se utkají Bufet ze z Plzně, KSH StarColor ZŠ Meziboří, BHC 15.ZŠ Most „B“ a pořádající Real Draci 18.ZŠ Most.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.