1.liga: Poprvé v horních patrech

V út 4. listopadu 2014 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - družstva, Domácí soutěže - jednotlivci.

Dlouholetá práce s mládeží a sázka především na vlastní odchovance se mosteckému Billiard-hockey clubu po letech začíná vracet i v nejvyšší soutěži dospělých. V domácím prostředí na 18.ZŠ Most zakončili mostečtí prvoligovou sezónu, při jejímž hodnocení mají poprvé vyrovnanou bilanci výher a proher, výrazně aktivní skóre a konečné páté místo.

S výjimkou chvostu tabulky bylo před posledním kolem zaděláno na pořádné drama. O titul na dálku soupeřila WIP Reklama Dobrá Voda u Č.Budějovic s ostravskými Šprtmejkry. Štěstí stálo na straně Jihočechů, kteří vybojovali již desátý titul. Ve vyrovnaném středu tabulky hrálo hned šest týmů o ligový bronz. A poprvé v historii se do medailových počtů a bojů zapojil aktivně i BHC AB STAIN Most. Kromě dvou vlastních vítězství k případné cestě za medailí ovšem potřeboval i souhru ostatních výsledků. Naopak při dvou porážkách mohl padnout až na deváté místo. Utkání proti Boskovicím zvládli mostečtí na jedničku a zvítězili 10:8. Zápas proti Stochovu-Pečkám se hrál jako na houpačce. Po hrůzostrašném úvodu (1:6) se motivovaní mostečtí hráči vrátili skvěle do hry (8:7). Soupeř, který v té době už jen dohrával sezónu, měl ale lepší nervy v závěrečné směně a zvítězil 11:9. Společně s dalšími výsledky posledního kola tak patří v účtování ligové sezóny BHC AB STAIN Most pěkné páté místo. Z bronzových dostihů vyšel nejlépe a nejšťastněji celek SHL SDS Exmost Brno.

V české skupině 2.ligy billiard-hockeye šprtce se hrálo závěrečné kolo ve Stochově a silné trio usilovalo o dvě místa v celostátním Druholigovém poháru. Černý Petr nakonec zůstal hráčům Litvínova, kterým chyběl na postupující dvojici Old Friends Most a TJ Sokol Stochov-Honice jediný bod. Vítězem základní části české skupiny 3.ligy družstev je BHC 15.ZŠ Most.

Po ligových soutěžích družstev mocně finišuje i Český pohár jednotlivců. V posledním možném týdnu se koná v různých místech republiky hned pět turnajů. Hráči a hráčky z Mostecka se účastní dvou z nich, Rodinného turnaje na 15.ZŠ v Mostě (kat.Expres) a závěrečného turnaje nejvyšší kategorie ČP36 v Praze.

Výsledky a statistiky ligových soutěží budou po zpracování zveřejněny na webu Unie hráčů stolního hokeje.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.