Šprtcový „maraton“ vyhrála Valentina Grimmová

V út 19. listopadu 2019 napsal Jakub Hasil do kategorií Aktuality, Domácí soutěže - jednotlivci.

Ve Středisku volného času v Mostě proběhl sedmý ročník populární akce 24 hodin stolního hokeje. Zatímco běžné turnaje v billiard-hockeyi šprtci nabídkou účastníkům maximálně sedm zápasů ve čtrnácti kolech, při „čtyřiadvacítce“ je vypsáno kol třicet osm a hraje se i po celou noc. S náročným programem se tentokrát nejlépe vypořádala Valentina Grimmová (Real Draci 18. ZŠ Most), která turnaj zakončila s bilancí sedmnáct výher, čtyři remízy a sedm proher.

Šprtcový turnaj byl proložen soutěžemi v air-hockeyi a v táhlovém hokeji Chemoplast, které měly tentokrát velký význam pro hodnocení Českého poháru. Jednalo se totiž o závěrečné turnaje sezóny 2019. V táhlovém hokeji Chemoplast zvítězil Jaromír Foltýn Sen. z Prahy (Seny-Oři) a díky tomu se stal i vítězem Českého poháru mužů. Společně s Lukášem Doležalem (Black Sharks Most) a Karolínou Sládkovou (Lejdýs Most), kteří zvítězili v Českém poháru juniorů a žen, si tak zajistil účastnické místo na mistrovství světa 2020.

V air-hockeyové části 24 hodin stolního hokeje vyhrál favorizovaný Lukáš Doležal (Black Sharks Most) před překvapeními turnaje Antonínem Straussem a Jakubem Svobodou (oba SVČ Most). Celá akce byla zařazena do projektu ČUS Sportuj s námi.

Rovněž ve Středisku volného času pokračovala dalšími dvěma díly turnajová série „Air-hockey školám“, kterou již pátým rokem podporuje společnost United Energy. Vítězství si připsali Matěj Procházka (ZŠ Meziboří) a Oliver Čermák (15.ZŠ Most).

V soutěžním kalendáři stolního hokeje nyní následuje mezinárodní šprtcový turnaj nižší úrovně Challenger ve španělském Bilbau. Po něm přijdou na řadu významnější soutěže – mistrovství ČR v billiard-hockeyi šprtci v Břeclavi a v air-hockeyi v Brně. V obou má svá medailová želízka i mostecký stolní hokej.

VÝSLEDKY

24 hodin stolního hokeje – billiard-hockey šprtec – 1. Valentina Grimmová (Real Draci 18.ZŠ Most), 2. Michal Justra, 3. Matyáš Vaníček (oba BHC StarColor Most), atd.

24 hodin stolního hokeje – air-hockey – 1. Lukáš Doležal (Black Sharks Most), 2. Antonín Strauss, 3. Jakub Svoboda (oba SVČ Most), atd.

24 hodin stolního hokeje – táhlový hokej Chemoplast – 1. Jaromír Foltýn Sen. (Seny-Oři), 2. Jan Kusý (Black Sharks Most), 3. Vladimír Jambor (Chameleons Pečky), atd.

Air-hockey školám XXVI. – 1. Matěj Procházka, 2. Filip Brezani, 3. Petr Šnajdr (všichni ZŠ Meziboří)

Air-hockey školám XXVII. – 1. Oliver Čermák, 2. Daniela Horáčková (oba 15.ZŠ Most), 3. Matyáš Grimm (18.ZŠ Most), atd.

Starší článek „

Novější článek „


Další články neleznete v archivu článků.